Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Legea-i lege, dar nu pentru toţi. De astăzi, oficial, toate saloanele de frumuseţe din Republica Moldova sunt închise din cauza pandemiei

De astăzi, oficial, toate saloanele de frumuseţe din Republica Moldova sunt închise din cauza pandemiei. E lege, dar se pare că nu pentru toţi. Cei mai mulţi au respectat decizia guvernului, dar sunt şi unii care lucrează în regim special. Spun că nu au mai mult de trei clienţi pe zi şi se jură că dezinfectează totul. Chiar dacă saloanele s-au închis, unii patroni îşi cheamă clienţii la domiciliu pentru diverse servicii de înfrumuseţare.

Imediat după ce guvernul a dat legea, clientele unui salon din Chişinău au primit mesaje că sunt aşteptate acasă la specialişti. Propun chiar reduceri de preţ şi promisiunea că nu se vor infecta cu noul coronavirus.
 
„ Iau câte o clientă pe zi, dacă doriţi veniţi cu amscă, am dezinfectant, totul se dezinfectează şi totul este fără probleme. Eu sunt cu mască, clienta tot, se spală mâinile, la laminare, instrumentele vin de unică folosinţă”, ne-a spus telefonic un astfel de lucrător.
 
Alt salon, aceeaşi poveste. Doar că acest agent economic nu a dorit să-şi pună lacăt la uşă.
 
„La noi este salon, noi nu am primit nici un ordin, dvs. chiar credeţi că acasă este mai sigur decât în salon?”, ne-a spus telefonic un lucrător al salonului.
 
În schimb, patronul spune că activează în regim special, iar riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus nu există în salon.
 
Goana după bani pune în pericol setul de măsuri luate de autorităţi pentru a încetini extenderea pandemiei. Agenţii economici care vor continua să activeze, în ciuda restricţiilor, riscă o amendă de 75 de mii de lei.

Şi  persoanele care prestează servicii de înfrumuseţare la domiciliu, pe timp de pandemie, se vor alege cu o amendă de 25 de mii de lei.
 
„Vecinii, în cazul în care cunosc că vecina prestează servicii de coafură şi manichiură şi observă că zilnic vin persoane după aceste proceduri, atunci să apeleze la serviciul unic 112, sau la poliţistul de sector, ca să intervină şi să documenteze cazul conform legislaţiei”, a spus Natalia Stati, ofiţer de presă INP.
 
Saloanele de înfrumuseţare din Republica Moldova vor rămâne închise pe toată durata stării de urgenţă.
 
Similare
RECOMANDĂRI