Leancă: Apropierea de UE trebuie să continue, indiferent de situaţia de moment dintre relaţia Chişinău-Bruxelles
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Leancă: Apropierea de UE trebuie să continue, indiferent de situaţia de moment dintre relaţia Chişinău-Bruxelles

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a  subliniat în cadrul Reuniunii Ambasadorilor Republicii Moldova că ţara noastră trebuie să se concentreze şi mai mult pe aprofundarea relaţiilor cu instituţiile europene şi ţările membre ale UE.

În cuvântul de salut adresat ambasadorilor, Iurie Leancă a reiterat faptul că integrarea europeană este prioritatea principală a Republicii Moldova. Totodată, vicepremierul pentru Integrare Europeană a enumerat obiectivele setate pentru anul 2018 precum menţinerea unui dialog multidimensional cu Uniunea Europeană, implementarea Acordului de Asociere, racordarea legislaţiei naţionale la Acquis-ul comunitar, aprofundarea colaborării cu statele Parteneriatului Estic, etc.

„Nu există o altă soluţie pentru Republica Moldova decât integrarea în Uniunea Europeană. Împreună trebuie să depunem toate eforturile pentru a realiza acest deziderat. Indiferent de situaţia de moment dintre relaţia Chişinău-Bruxelles, împreună trebuie să ne axăm pe aprofundarea relaţiilor cu instituţiile europene reieşind din interesele cetăţenilor ţării noastre", a declarat vicepremierul Iurie Leancă.

În urma discuţiilor cu diplomaţii au fost stabilite sarcinile şi priorităţile pe termen scurt şi mediu în vederea dezvoltării dialogului cu Uniunea Europeană pe toate segmentele de interes comun.  

 

Similare
RECOMANDĂRI