La următoarea şedinţă de Guvern urmează încă o demisie. Cine îşi va pierde funcţia
Sursa foto:jurnal.md Vizualizari:

La următoarea şedinţă de Guvern urmează încă o demisie. Cine îşi va pierde funcţia

La următoarea şedinţă de Guvern va fi demis din funcţie directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici. Anunţul a fost făcut acum câteva minute de prim-ministrul Maia Sandu, care cere APP-ului să găsească o modalitate legală de a suspenda temportat procesele de privatizare a bunurilor de stat începute.

„Deşi am anunţat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalităţile comise de reprezentanţii fostului regim pentru a elibera instituţiile de corupţie, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice.

De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2018 ora 18.47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat ”retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preţ care pare diminuat semnificativ faţă de preţul real”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Cei care vând în mod dubios şi netransparent proprietăţile statului vor fi demişi, dă asigurări prim-ministrul.

Amintim că ieri, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfăşurat procesele de privatizare a proprietăţii publice începând cu anul 2013. Activitatea acestei comisii se va axa pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea şi legalitatea lor - Aeroportul Chişinău, Air Moldova, Gările şi Staţiile Auto etc.

De altfel, amintim că la şedinţele anterioare de Guvern a fost demis şeful IGP, Alexandru Pînzari, şi şefa CNAM, Tamara Andruşca.

Similare
RECOMANDĂRI