La Parlament vor fi organizate dezbateri publice în legătură cu mirosul din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Parlament vor fi organizate dezbateri publice în legătură cu mirosul din Chişinău

Membrii Comisiei mediu şi dezvoltare regională din Parlament au decis organizarea dezbaterilor publice în legătură cu miroul urât din Chişinău, care persistă deja de mai mult de o lună.

„Reieşind din faptul că de două luni de zile municipiul Chişinău se sufocă în mirosuri a căror sursă nu a fost încă identificată, propun ca săptămâna viitoare să avem dezbateri. Eu singură locuiesc la Botanica …”, a declarat preşedinta Comisiei, Violeta Ivanov, scrie ZdG.md.

La dezbaterile publice ar urma să participe primarul interimar, reprezentanţii ministerului Sănătăţii şi ministerului Mediului, S.A. „Apă-Canal Chişinău”, directorul Staţiei de Epurare, doi agenţi economici, precum şi reprezentanţi ai Procuraturii şi ai ministerului Afacerilor Interne.

PG a iniţiat a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanţelor, identificarea persoanelor vinovate şi eventuala recuperare a daunelor cauzate, iar Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea controalelor inopinate la instituţiile publice responsabile şi la întreprinderile private pentru a verifica în ce măsură aceştia respectă legislaţia în domeniul protecţiei mediului.

Similare
RECOMANDĂRI