La Lugansk au fost sesizate trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Lugansk au fost sesizate trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei

Autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk au semnalat trei cazuri de încălcare a armistiţiului, în estul Ucrainei, de către forţele guvernamentale ucrainene, în ultimele 48 de ore, informează Agenţia de presă Lugansk, care citează surse militare.

În ultimele 48 de ore, forţele guvernamentale ucrainene au încălcat de trei ori armistiţiul, în estul Ucrainei.

Mai multe localităţi din autoproclamata republică populară au fost supuse unor atacuri armate", anunţă Ministerul Apărării din autoproclamata republică populară Lugansk.

Au fost folosite artileria, blindatele şi arme de foc, ţinta atacurilor fiind localităţile Doneţk, Kalinovo şi Kalinovka. Insurgenţii au fost supuşi unor atacuri armate, fiind folosite artileria şi obuziere de calibrul 120 mm şi 82 mm. În total au fost lansate 25 de proiectile, anunţă autorităţile autoproclamatei republici populare Lugansk din estul Ucrainei, într-un comunicat remis joi, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI. 

Reprezentanţii Grupului de contact, responsabil de reglementarea situaţiei din Donbas, au decretat, în cadrul reuniunii de la Minsk, din 26 august 2017, necesitatea instituirii din data de 1 septembrie 2017 a unui armistiţiu pe durată nelimitată. Acest acord a devenit al patrulea la număr, după acordul din 2014 cu privire la încetarea ostilităţilor în regiune şi respectarea regimului de pace. Cu toate acestea, nu s-a produs o ameliorare semnificativă a situaţiei din regiune.

Similare
RECOMANDĂRI