Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Bălţi a fost deschis un consulat onorific al Austriei

Un consulat onorific al Austriei a fost inaugurat la Bălţi. Institutia va spori prezenţa diplomaticilor austrieci în Republica Moldova şi va oferi noi valenţe relaţiei strânse dintre cele doua ţări. Totodată, noul consulat va duce la iniţierea unor noi proiecte comune în domeniul economic, social şi cultural.

Consulatul Austriei de la Bălţi a fost deschis in speranta consilidarii relaţiilor socio-economice bilaterale. Acolo vor primi consultatii atat localnicii cat si investitorii austrieci care vor dori sa studieze oportunitatile de afaceri din Bălţi.
 
„Obiectivele noastre sunt acele de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în domeniul economic, social şi cultural. Dezvoltarea relaţiilor şi atragerea investiţiilor companiilor austriece în nordul Moldovei”, spune Veronica Malcoci, consulul onorific al Austriei la Bălţi.

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a subliniat că acest consulat va deveni o platformă de dezvoltare locală:

„Deschiderea consulatului este o dovadă a europenizării ţării noastre, în cazul de faţă aici în capitala nordului. Republica Austriei este un partener de nădejde a Republicii Moldova, un partener care ne ajută în mai multe planuri, un investor foarte solid”.
 
Cu aproximativ 150 de ani în urmă, la Balti a mai fost deschis un consulat al Austriei, pe atunci la rugămintea negustorilor de vite galiţieni pentru asigurarea protecţiei, dar după 50 de ani a fost închis.
Similare
RECOMANDĂRI