Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La alegerile din 26 mai, cetăţenii români vor primi la urne trei buletine de vot

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt pe ultima sută de metri. La scrutinul din 26 mai pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 36 de secţii de votare. La vot pot veni cetăţenii Republicii Moldova care deţin şi cetăţenia română, cetăţeni români care-şi au domiciliul sau reşedinţa în Republica Moldova, dar şi cei care în ziua scrutinului se vor afla pe teritoriul ţării noastre. La urne, cetăţenii români vor primi trei buletine de vot – unul pentru alegerea europarlamentarilor şi două pentru referendumul consultativ.

Cetăţenii cu drept de vot pot participa la scrutin în baza actelor româneşti valabile, adică a paşapoartului diplomatic, de serviciu, paşaportului simplu, cărţii de identitate, cărţii de identitate provizorie, dar şi a buletinului de identitate. Nu se poate vota în baza titlului de călătorie.

Odată cu alegerile europarlamentare este organizat şi referendumul consulativ. Cetăţenii vor primi trei buletine de vot.

Cele două întrebări supuse referendumului vizează ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei pe care Guvernul de la Bucureşti vrea să le adopte. Cetăţenii vor trebui să răspundă cu DA sau NU.

13 din cele 36 de secţii de vot deschise în ziua scrutinului în Republica Moldova sunt în municipiul Chişinău. Alte 21 de secţii de vot vor fi deschise în mai multe raioane ale ţării.
Similare
RECOMANDĂRI