Krasnoselski: „Utilizarea termenului „Transnistria” este inacceptabilă pentru „Pridnestrovie”. E un sinonim al cuvântului Holocaust”
Sursa foto:novostipmr.com Vizualizari:

Krasnoselski: „Utilizarea termenului „Transnistria” este inacceptabilă pentru „Pridnestrovie”. E un sinonim al cuvântului Holocaust”

Termenul "Transnistria", utilizat în Occident pentru regiunea din stânga Nistrului este inacceptabil, a apărut în timpul ocupaţiei fasciste-române pentru a desemna "guvernarea" românească şi este un concept care adie a fascism şi nazism, consideră liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Străinii trebuie să se obişnuiască să pronunţe numele adevărat al regiunii - „Pridnestrovie”, a declarat Vadim Krasnoselsky în timpul unei întâlniri de lucru cu premierul Alexandru Martinov.

Potrivit lui Krasnoselski, termenul „Transnistria” în raport cu „Pridnestrovie” a fost conceput de partea moldovenească şi iniţial a apărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, definind malul stâng al Nistrului ocupat de români, scrie portalul novostipmr.com.

"Pentru mine personal, ca persoană care îşi respectă istoria, poporul său, termenul „Transnistria” este un sinonim al cuvântului Holocaust", a spus liderul nerecunocut.

Mai mult, utilizarea denumirii „Transnistira” este inacceptabilă şi ofensatoare pentru regiunea din stânga Nistrului, a conchis Vadim Krasnoselski.
Similare
RECOMANDĂRI