Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis: "Haideţi la vot cu toţii!". Dacian Cioloş a votat la Zalău. Laura Coduţa Kovesi, la urne în Bucureşti

Printre primii politicieni care s-au prezentat la urne s-a numărat Dacian Cioloş, care a votat la o secţie din Zalău. Preşedintele a ajuns la ora 10.14, la Liceul "Jean Monnet" din Capitală. "Veniţi dragi români la vot, nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru" a fost mesajul şefului statului român, după ce a introdus buletinele în urne.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a votat la o secţie din Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis votează la Liceul "Jean Monnet" din Capitală.

"Haideţi la vot cu toţii, e o zi importantă şi asta nu o spun numai dvs. jurnaliştilor, ci tuturor românilor, haideţi la vot!", a declarat Klaus Iohannis înainte de a lua buletinele de la comisia din secţie.

"Veniţi la vot, dragi români, veniţi la vot că astăzi puterea politică este la voi. Astăzi decidem împreună cum arată România de mâine. Merită, chiar merită să votaţi. Astăzi, dragi români, decideţi pentru următoarele luni, ani. Suntem la primele alegeri dintr-un ciclu mai lung, este începutul unei serii de alegeri şi astăzi puteţi să începeţi să schimbaţi România", a adăugat preşedintele după ce a introdus buletinele în urne.

Şeful statului le-a mulţumit celor care au iniţiat campanii de mobilizare la vot - persoane private, companii, ONG-uri.

"Veniţi dragi români la vot, nu lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru", a încheiat Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a votat în Capitală.

"Mi-am exercitat dreptul constituţional la vot atât la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi la alegerile europarlamentare. Am votat ca să fiu sigur că România va fi condusă de oameni cinstiţi corecţi, care respectă legea, şi nu de hoţi. (...) Am votat ca să fiu sigur că România va rămâne un  stat european, care să fie bine reprezentat în Parlamentul European", a declarat Ludovic Orban după vot.

Dacian Cioloş a votat la secţia 32 din Zalău.

"Sunt convins de faptul că foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017, când stăteam în stradă, mulţi dintre români supăraţi că n-au votat la timp în 2016. Iată, a venit ziua în care putem să ne transmitem mesajul foarte clar, ferm şi mult mai eficient decât stând în stradă, şi anume prin vot, şi sper să fie cât mai mulţi români care să ia decizia ca astăzi să meargă la vot. (...) Acum foarte mulţi români ştiu exact de ce să voteze şi pentru alegerile europarlamentare, dar şi pentru referendum. Sunt convins că acest vot va avea un efect mult mai mare decât acela de a trimite 32 de români în Parlamentul European", a declarat Dacian Cioloş.

El şi-a exprimat speranţa să fie cât mai mulţi români care să ia decizia de a merge la urne.

"Va fi un vot semnal pentru cei care care conduc astăzi România şi e important să facem acest pas astăzi", a adăugat Cioloş.

Laura Codruţa Kovesi a votat la o secţie din Capitală.

Ea şi-a exprimat opţiunea atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendumul pe teme de justiţie iniţiat de preşedinte.

"Am venit să votez pentru justiţie şi pentru cinste", a declarat Kovesi, care a subliniat că a participat la toate alegerile de când a împlinit 18 ani.

Primarul din Iaşi, Mihai Chirica, şi candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion şi-au exercitat dreptul de vot imediat după deschiderea urnelor, la secţia nr. 201 din municipiu.

"Prin faptul că m-am prezentat la vot la deschiderea secţiilor de votare vreau să arăt că trebuie să ne trezim mai devreme. De 30 de ani stăm şi aşteptăm să facă alţii munca pentru noi. Fiecare cetăţean din România trebuie să îşi asume votul. Invităm pe toată lumea să iasă la vot, să voteze responsabil, să gândească înainte de a pune această ştampilă care decide viitorul. Sperăm la un viitor mai bun", a declarat, la ieşirea de la vot, primarul Mihai Chirica.

El a fost urmat în secţia de votare de candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion, care a votat pe listele suplimentare.

"Am votat la Iaşi, oraşul celor trei mari Uniri, pentru a avea o Românie care să fie mare în Europa şi mare în lume. Totodată, votez la Iaşi pentru a da o palmă partidelor politice", a declarat George Simion.

 
Similare
RECOMANDĂRI