Klaus Iohannis: „Nu suntem deloc convinşi că actualul Guvern de la Chişinău îşi doreşte un parcurs european”
Vizualizari:

Klaus Iohannis: „Nu suntem deloc convinşi că actualul Guvern de la Chişinău îşi doreşte un parcurs european”

Klaus Iohannis a declarat că nu este convins că Republica Moldova îşi propune ca obiectiv un parcurs politico-economic european şi că, până atunci, România se va implica doar în proiectele dedicate cetăţenilor. Declaraţiile preşedintelui României au fost făcute la întâlnirea pe care acesta a avut-o cu şefii misiunilor diplomatice străine acreditaţi la Bucureşti, scrie AGERPRES.

Potrivit lui Klaus Iohannis, parcursul european este singura şi cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituţiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetăţenilor Republicii Moldova.

„Din păcate, aşa cum am mai spus, nu suntem deloc convinşi că actualul guvern de la Chişinău îşi propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetăţenilor, proiectele cu impact la nivel local şi proiectele de interconectare strategică”, a afirmat preşedintele român.

Klaus Iohannis a mai afirmat că autorităţile de la Bucureşti vor relua „cooperarea deplină” doar atunci când vor observa la Chişinău, „la nivel guvernamental, acţiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei, de natură să asigure un parcurs democratic şi predictibilitate în plan intern şi extern”.
Similare
RECOMANDĂRI