Klaus Iohannis: Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis: Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă la Palatul Cotroceni, după ce Curtea Constituţională a decis luni să îl oblige să facă o nouă nominalizare pentru funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD a provocat o nouă criză prin sesizarea Curţii Constituţionale în cazul desemnării lui Ludovic Orban în funcţia de premier.

„Nu voi comenta decizia CCR şi voi aştepta motivarea, însă ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni

„Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei noi majorităţi parlamentare care să poată susţine un guvern stabil”, a afirmat preşedintele, care a subliniat că „avem nevoie de un nou legislativ care să-şi asume o nouă majoritate, nu putem continua aşa”.

Şeful statului a precizat, ca răspuns la întrebarea jurnalistei  TVR Ramona Avramescu, că nu va desemna un premier din partea PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a arătat  că şansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%.

Întrebat ce şanse mai sunt pentru organizarea alegerilor anticipate în contextul deciziei CCR, care a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, preşedintele a răspuns: "Tocmai au scăzut (...) Sunt sub 50%."

Similare
RECOMANDĂRI