Klaus Iohannis a promulgat legea de dublare a alocaţiilor pentru copiii cu cetăţenie română
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis a promulgat legea de dublare a alocaţiilor pentru copiii cu cetăţenie română

Preşedintele Româniai, Klaus Iohannis, a promulgat marţi legea care prevede dublarea alocaţiei de stat pentru copii. Şi copiii din Republica Moldova care deţin cetăţenie română vor primi alocaţiile dublate.

Legea prevede că "alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap".

Cuantumurile alocaţiei de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a guvernului, mai prevede actul normativ.

Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută că nu are motive să nu promulge această lege şi a arătat că executivul trebuie să vină cu soluţii.

Premierul Ludovic Orban a anunţat pe 10 ianuarie că executivul va amâna termenul de intrare în vigoare a actului normativ până când vor fi găsite resurse financiare.

Şeful guvernului a precizat atunci că, cel mai probabil, banii vor fi acordaţi la rectificarea din iulie.

Similare
RECOMANDĂRI