Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Klaus Iohannis a decorat profesorii de limbă română din R. Moldova, inclusiv din regiunea transnistreană

Munca şi dedicaţia, timp de decenii, le-au fost apreciate. Profesorii de limba română din Republica Moldova au primit, astăzi, ordinul de Cavaler al limbii române, din partea preşedintelui României, Klaus Iohanis. Aceleaşi distincţii le-au primit şi profesorii de română din regiunea separatistă Transnistria. Premiile au fost oferite de ambasadorul Daniel Ioniţă.

Tatiana Cartalian este profesor de limba şi literatura română de 43 de ani. În tot acest timp a învăţat mii de elevi şi a scris peste 70 de cărţi. Femeia spune că pedagogia este în ADN-ul ei, pentru că provine dintr-o familie cu trei generaţii de profesori, iar fiica sa a pornit, şi ea, pe acelaşi drum.
 
Şi Valentina Petrenco, din regiunea separatistă transnistreană, a fost  apreciată pentru dragostea ei faţă de limba română. Femeia predă în Râbniţa din 1996 şi spune că, uneori, a fost în pericol de moarte din această cauză.

Femeia spune că lupta pentru limba română şi tradiţiile româneşti a dat roade abia după câteva decenii.
 
În total, 11 dascăli de pe ambele maluri ale Nistrului au fost onoraţi cu medalii şi diplome semnate de preşedintele României, Klaus Iohanis.
Similare
RECOMANDĂRI