Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Kestutis Kudzmanas, ambasadorul Lituaniei la Chişinău:Calitatea de membrii ai UE ne-a adus numai avantaje

Înainte de a deveni membrii ai UE, unele părţi ale populaţiei se temeau de piaţa comună, dar cu timpul ne-am convins că numai avantaje ne-a adus această calitate de membrii ai UE. Declaraţia aparţine ambasadorului Lituaniei la Chişinău, Kestutis Kudzmanas şi a fost făcută în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA.

Printre avantajele calităţii de membru al UE, ambasadorul lituanian a enumerat libera circulaţie, libera circulaţie a forţei de muncă şi a tehnologiilor.

„Noi ne-am bucurat de succesul de a atrage miliarde şi miliarde de dolari din investiţiile în industria verde. Acum ne bucurăm de nişte investiţşii foarte mari. Avem şi procese migraţionale, cu care se ciocneşte şi Republica Moldova”, a spus ambasadorul.

Acesta a menţionat că tinerii lituanieni care au ales să lucreze în Germania şi alte state occidentale, au început să revină în ţară datorită faptului că s-au majorat consistent salariile.

„Ei revin cu noi cunoştinţe, cu o nouă educaţie, cu noi tehnologii, cu noi tehnologii, iar societatea noastră beneficiază de acestea. Nu trebuie să ne temem de UE, trebuie să vedem doar profit, doar avantaje, în special pentru tineret”, a declarat Kestutis Kudzmanas.

Ambasadorul a spus că tineretul întors construieşte o nouă societate în lituania.

„Asta le dorim colegilor din Republica Moldova, să profite de astfel de oportunităţi”, a spus diplomatul
Similare
RECOMANDĂRI