Jurnalista Natalia Morari se retrage din presă deoarece tată copilului ei este controversatul Veaceslav Platon şi cu aceasta ar fi şantajată de oameni din SIS. Reacţia instituţiei
Sursa foto:tv8.md Vizualizari:

Jurnalista Natalia Morari se retrage din presă deoarece tată copilului ei este controversatul Veaceslav Platon şi cu aceasta ar fi şantajată de oameni din SIS. Reacţia instituţiei

Într-o postare pe o reţea de socializare, jurnalista Natalia Morari anunţă că se retrage din presă şi susţine că ar fi şantajată de către persoane angajate în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), deoarece tată copilului său este controversatul opm de afaceri Veaceslav Platon.

„Un an în urmă eu am ales să creez o poveste în jurul fiului meu Rem pentru a-l proteja înţelegând că asta este unica şansă ca el să aibă o copilărie liniştită în societatea noastră. Pentru a-l proteja am fost nevoită să-mi găsesc refugiu în spatele unei legende. Am făcut-o cât am putut, dar pentru că urmează lucrurile care nu mai pot fi oprite, vreau să fiu eu cea care va spune totul. În ultimele săptămâni eu sunt şantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viaţa mea personală. Se doreşte supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Tata lui Rem este Veaceslav Platon şi o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de şantaj în privinţa mea şi a fiului meu”, a scris Natalia Morari.

La scurt timp, Serviciul de Informaţii şi Securitate a venit cu o reacţie.

„Serviciul de Informaţii şi Securitate s-a autosesizat în legătură cu declaraţiile apărute în spaţiul public cu privire la pretinsa implicare a reprezentanţilor instituţiei în acţiuni de şantaj împotriva jurnalistei Natalia Morari.Ca urmare, lansăm o invitaţie publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanţelor cazului dat şi identităţii persoanelor care au întreprins cerinţe ilegale la adresa acesteia în legătură cu activitatea sa profesională. Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect, SIS îşi asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfăşurare a urmăririi penale. Serviciul de Informaţii şi Securitate activează în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare şi condamnă orice tip de atacuri asupra libertăţilor fundamentale ale omului, presei independente şi inviolabilităţii vieţii personale”, menţionează SIS, într-un comunicat remis presei.
Similare
RECOMANDĂRI