Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Jurnalista Natalia Morari a anunţat că are un copil cu Veaceslav Platon. Din această cauză renunţă la televiziune

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, dat în urmărire internaţională, este din nou tătic. Nu o spune el, ci mama copilului, jurnalista Natalia Morari. Ea a anunţat că renunţă şi la televiziune după ce ar fi fost şantajată de Serviciul de Informaţii şi Securitate. Instituţia neagă acuzaţiile.

Natalia Morari a mărturisit astăzi că tatăl copilului ei este Veceslav Platon. Jurnalista a mai anunţat că se retrage temporar din Consiliul de Adminstraţie al postului de televiziune al cărei fondator este.

NATALIA MORARI, jurnalistă: „Un an în urmă, eu am ales să creez o poveste în jurul fiului meu,… pentru a-l proteja …. Am făcut-o cât am putut … În ultimele săptămâni, eu sunt şantajată de către oamenii din SIS cu aceste detalii din viaţa mea personală. Se doreşte supunerea mea ca journalist…. Tata … este Veaceslav Platon şi o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de şantaj în privinţa mea şi a fiului meu".

La scurt timp după anunţul Natalie Morari, Serviciul de Informaţii şi Securitate a emis un comunicat.

"Lansăm o invitaţie publică doamnei Morari în vederea elucidării circumstanţelor cazului dat şi identităţii persoanelor care au întreprins cerinţe ilegale la adresa acesteia, în legătură cu activitatea sa profesională. Totodată, considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect…", se spune în comunicatul emis de SIS.

Indicii despre relaţia Morari  - Platon au apărut în urmă cu aproape două luni. Controversatul om de afaceri a publicat pe o reţea socială o fotografie cu un copil care semăna cu fiul jurnalistei. Sunt şi zvonuri că relaţia celor doi a început de fapt încă din perioadă în care Veaceslav Platon se afla în închisoare.

Relaţia dintre cei doi face parte dintr-un lanţ de astfel de legături controversate care au făcut deliciul presei tabloide de la Chişinău. Unii managerii de presă susţin că relaţiile ascunse între jurnalişti şi politicieni sau oameni de afaceri controversaţi lovesc în credibilitatea mass-media.

ALINA RADU, jurnalist: „Încrederea în mass-media independentă se construieşte foarte greu şi se ruinează uşor. Pe mulţi jurnalişti chiar i-a costat sănătatea, siguranţa familiei şi a copiilor luptând pentru integritatea lor profesională. Atunci când cineva crează o legendă ca să îşi apere propriul copil, e bine să evalueze în ce mod dăunează asta încrederii în mass-media liberă la care au muncit mulţi, sacrificându-şi copiii.  Acum jurnaliştii integri trebuie să o ia de la capăt, să construiască din nou. Îi va mai crede oare publicul? Mai au puteri de construit?"

Veaceslav Platon a fost condamnat în 2017, la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obţinut, prin scheme infracţionale, aproximativ 1 miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei. A fost eliberat dar acum este din nou urmărit international pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi corupere a doi gardieni. Pe 18 iulie, a părăsit Republica Moldova şi se pare că locuieşte la Londra. Dacă s-ar şti adresa lui, autorităţile i-au putea trimite acolo alocaţia pentru copil. Veaceslav Platon mai are un fiu, din prima lui căsătorie.  
Similare
RECOMANDĂRI