Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, răpit în aprilie din R. Moldova, a fost găsit într-un sat din Ucraina. El susţine că a fost din nou răpit

Judecătorul ucrainean Nicolae Ceaus, răpit în aprilie din Republica Moldova, a fost găsit îmbrăcat doar în lenjerie intimă într-un sat din regiunea Viniţa, Ucraina. El susţine că a fost din nou răpit şi a ajuns sub controlul Serviciilor de Securitate ucrainene. Presa din Ucraina scrie că a fost deja escortat la Kiev.

Potrivit informaţiilor apărute în presa ucraineană, Nicolae Ceaus a fost găsit înntr-o casă din satul Mazurovka, regiunea Viniţa, după ce poliţia a fost alertată de primarul localităţii. Judecătorul Ceaus era doar în chiloţi şi a spus că a fost răpit de persoane necunoscute.

Soţia lui susţine că nu s-a mai întâlnit cu el însă, a confirmat că barbatul din poze este Nicolae Ceaus. Avocatul familiei a anunţat că va contacta organele de drept din Viniţa şi Biroul Naţional Anticorupţie din Ucraina pentru a stabili o întrevedere cu clientul său.

Reamintim că, la începutul lunii aprilie, Nicolae Ceaus a fost răpit din centrul Chişinăului de către un grup de persoane înarmate. Judecătorul ucrainean se afla în Republica Moldova din 2016, după ce a fost acuzat de către autorităţile din Ucraina de luare de mită, în valoare de 150 de mii de dolari. El a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

În 2017, Ceaus a solicitat autorităţilor de la Chişinău să-i fie acordat statut de refugiat politic, însă a fost refuzat. În Ucraina, el riscă până la 12 ani de închisoare.
Similare
RECOMANDĂRI