Judecătorul reţinut acum câteva săptămâni cu mită s-a mai ales cu o cauză penală
Vizualizari:

Judecătorul reţinut acum câteva săptămâni cu mită s-a mai ales cu o cauză penală

Reţinut acum câteva săptămâni în flagrant cu mită, Judecătorul de la Judecătoria Chişinău, s-a mai ales cu o cauză penală. Prin ordonanţa Procurorului General, pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influenţă. Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, susţinând că are influenţă asupra procurorilor, magistratul ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistratul este cercetat în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chişinău, cât şi Curtea de Apel Chişinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupţie de plasare a acestuia în arest.

Reamintim că, magistratul a fost reţinut în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de Procurorul General, în baza unor informaţii, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alţi colegi de-ai săi să adopte o soluţie favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acţiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reţinut şi învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma iniţial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupţie magistratul a fost suspendat provizoriu din funcţie până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.
Similare
RECOMANDĂRI