Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Reniţă: Politica externă a Republicii Moldova este un eşec total

Prezent în platorul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA a precizat că politica externă a Republicii Moldova este un fiasco, un eşec total,, iar termenul de „politică externă echilibrată” este o găselniţă rusească a lui Lavrov.

„Este un  termen pe care îl foloseşte Lavrov şi care i l-a aruncat lui Dodon, care l-a prins ca pe o gogoaşă. Acest lucru ar însemna o situaţie pe care o avem, cu trupe ruse de ocupaţie”, a spus Iurie Reniţă.

Deputatul a menţionat că Republica Moldova este izolată, iat UE ne tratează pe măsura autorităţilor din Republica Moldova.

„UE şi România şi-au schimbat retorica şi abordarea şi ajută cetăţenii, autorităţile locale şi fac corect. Nu poţi să suţii un guvern anti-românesc şi ar fi o mare eroare să îl susţii”, a declarat Iurie Reniţă.

Potrivit deputatului, Dodon şi Chicu au încercat să monopolizeze terminarea gazoductului Iaşi-Chişinău, şi gestul premierului de la Bucureşti de a nu veni la inaugurarea acestuia a fost unul corect.

„Pandemia, motivul pentru care premierul român nu a venit, a fost o chestiune ambalată frumos, dar apreciez gestul premierului de la Bucureşti”, a spus Iurie Reniţă, care a mai precizat că, pe plan extern, Republica Moldova înseamnă trei secunde întrevederi ale lui Dodon şi cinci secunde poze.

Potrivit deputatului, o politică externă coerentă se bazează pe un program naţional şi pe o conducere naţională, restul fiind gesturi care compromit imaginea Republicii Moldova.

„Îmi pare rău şi până astăzi că PD susţine acest regim nociv al lui Dodon”, a conchis Iurie Reniţă.

 
Similare
RECOMANDĂRI