Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ipotezele prăbuşirii avionului din Rusia. Cutia neagră a fost găsită, s-au încheiat operaţiunile de căutare

Echipele de intervenţie din Rusia au încheiat operaţiunile de căutare la locul prăbuşirii avionului. Cauzele tragediei rămân deocamdată necunoscute, însă presa rusă avansează mai multe versiuni.

Aeronava a plecat de pe aeroportul Domodedovo din Moscova cu destinaţia Orsk şi s-a prăbuşit la 2 minute de la decolare. Toţi cei 71 de pasageri, inclusiv membrii echipajului, şi-au pierdut viaţa.

O cameră de supraveghere montată pe o casă din sătucul Argunovo a surprins momentul prăbuşirii aeronavei. Experţii care au studiat imaginile sunt de părere că flăcările şi bubuitura despre care vorbesc martorii oculari au rezultat în urma impactului avionului cu solul. Echipele de intervenţie au terminat operaţiunile de căutare în jurul orei 5 dimineaţa. La locul prăbuşirii a fost descoperită o groapă de dimensiunea 7 x 4 metri şi adâncă de 1,5 metri. Acolo au fost găsite cele mai multe fragmente de fuselaj, o cutie neagră şi rămăşiţe umane.

"Medicii legişti susţin că vor fi necesare mai multe teste ADN pentru identificarea tuturor pasagerilor. Vladimir Putin şi-a anulat deplasarea de astăzi de la Soci şi aştepta un raport amănunţit despre circumstanţele care au dus la tragedia de ieri", a transmis corespondentul TVR Liviu Iurea.

Cotidianul Komersant în ediţia de astăzi enumeră principalale posibile cauze care ar fi dus la prăbuşirea avionului: incendiu la unul dintre motoare, degivrare defectuoasă înainte de decolare, probleme tehnice sau eroare de pilotaj. Se vehiculează şi versiunea unui atac terorist, însă surse din cadrul comisiei de anchetă consideră că este puţin probabil că cineva să fi adus sau să fi amplasat la bord o bombă.

Similare
RECOMANDĂRI