Ion Chicu s-a văzut cu premierul Rusiei, Dmitrii Medvedev. L-a invitat să viziteze R. Moldova
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Ion Chicu s-a văzut cu premierul Rusiei, Dmitrii Medvedev. L-a invitat să viziteze R. Moldova

În cadrul vizitei de lucru de astăzi, la Moscova, prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu Dmitrii Medvedev, premierul Federaţiei Ruse.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Dmitrii Medvedev a menţionat că din motivul comunicării deficitare din ultimii ani, între Guvernele Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, a fost acumulat un volum mare de probleme importante, care necesită examinare şi decizii. Drept rezultat, potenţialul de cooperare dintre cele două ţări este folosit doar parţial, spune Medvedev.

La rândul său, premierul a subliniat că înţelege „că există oportunităţi mari de cooperare nevalorificate din cauza deficitului de comunicare”.

„Am anunţat că suntem un Guvern tehnocrat şi nu vom face politică. Respectiv, vom fi acolo unde trebuie rezolvate problemele oamenilor şi vom face reforme menite să dezvolte economia naţională şi să crească bunăstarea oamenilor”, a precizat Ion Chicu.

În cadrul şedinţei, şefii Executivelor au abordat subiectul furnizării gazelor naturale, reglementarea problemei transnistrene, creşterea numărului de autorizaţii pentru transportatori, proiecte investiţionale în infrastructură, lărgirea spectrului de mărfuri exportate în Rusia fără taxe şi altele.

Pe toate subiectele abordate au  fost luate decizii de principiu şi transmise Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial economică, se mai spune în comunicat. 

La finalul discuţiei, Ion Chicu  l-a invitat pe şeful Executivului Federaţiei Ruse să viziteze R. Moldova, pentru a continua dialogul şi a determina intensificarea cooperării pe dimensiunile social-economice. 

Similare
RECOMANDĂRI