Ion Chicu: „Nu mai putem trăi pe credite şi ajutoare venite din afara ţării. Trebuie doar să muncim mai mult”
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Ion Chicu: „Nu mai putem trăi pe credite şi ajutoare venite din afara ţării. Trebuie doar să muncim mai mult”

Cetăţenii Republicii Moldova nu mai pot trăi din credite şi pe ajutoare venite din afara ţării. Soluţia se pare că ar fi ca aceştia să mucească... mai mult. Cel puţin asta a declarat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri din raionul Orhei, pentru a afla „din prima sursă care sunt viziunile oamenilor de afaceri şi unde trebuie să intervină cabinetul de miniştri.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Ion Chicu a menţionat că obiectivul principal al Guvernului este să creeze un climat bun pentru dezvoltarea afacerilor.

„Nu mai putem trăi pe credite şi ajutoare venite din afara ţării. Trebuie doar să muncim mai mult. Vă asigurăm că nu vom opera modificări în legislaţie şi nu vom mări nicio taxă în următorul an. Ba din contra, vom veni cu un set de măsuri care ar putea îmbunătăţi condiţiile businessului moldovenesc”, a precizat prim-ministrul.

Potrivit comunicatului, agenţii economici, inclusiv producătorii, „au apreciat deschiderea şefului Guvernului şi i-au spus premierului că una dintre cele mai mari probleme o întâmpină la exportul produselor agricole”. În context, prim-ministrul a dat asigurări că acest subiect va fi discutat, la nivel înalt, mâine la Moscova.

La întâlnirea cu premierul au venit aproximativ 60 de oameni de afaceri din raioanele Orhei, Teleneşti şi Rezina.

Similare
RECOMANDĂRI