Ion Chicu: În 2020 sau începutul lui 2021 vom avea cel puţin un aeroport la nord şi unul la sud
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu: În 2020 sau începutul lui 2021 vom avea cel puţin un aeroport la nord şi unul la sud

În anul 2020 sau la începutul anului 2021 vom avea cel puţin un aeroport în nordul Republicii Moldova şi unul la sud. Asigurarea vine din partea premierului ţării Ion Chicu, conform declaraţiilor făcute în platoul TVR MOLDOVA, emisiunea Punctul pe AZi.

La nord se ia în considerare două posibilităţi: construcţia unui aeroport la Bălţi, sau reamenajarea/redeschiderea Aeroportului de la Mărculeşti.

„Vineri am avut o şedinţă cu specialiştii din domeniu, am făcut o inventariere. La Mărculeşti, dacă ar fi investiţii, ne-am descurca cu 17 sau 18 milioane de euro, pista este funcţională, dar amplasarea nu este tocmai reuşită”, a declarat Ion Chicu, subliniind că statul ar putea investi aici, dar în prezent, investiţia statului nu este examinată ca o primă posibilitate.

 „Aeroportul din Bălţi are nevoie de mai multe investiţii, dar are o amplasare mai bună”, spune Ion Chicu.

La sud, cel mai probabil, un aeroport va fi construit la Ceadîr-Lunga.

Întrebat despre banii cu care urmează să fie construite aceste aeroporturi, Chicu spune că sunt examinate posibilitatea de a atrage investitori noi privaţi.

Ce ţine de întoarcerea Aeroportului Internaţional Chişinău, Ion Chicu spune că are „mari speranţe în Procuratura Generală” şi că în această vară au fost ratate unele posibilităţi şi chiar s-au comis greşeli pentru a avansa pe acest segment.
Similare
RECOMANDĂRI