Ion Chicu: Evenimentul de inaugurare a gazoductului Ungheni-Chişinău va avea loc la 27 august
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu: Evenimentul de inaugurare a gazoductului Ungheni-Chişinău va avea loc la 27 august

Ceremonia oficială de inaugurare a gazoductului Ungheni-Chişinău va avea loc la 27 august. Anunţul a fost făcut în debutul şedinţei de Guvern de astăzi, Ion Chicu anunţând că a remis în adresa premierului Româniai o invitaţie de a participa la eveniment.

Potrivit lui Chicu, data da 27 august este una mai mult decât potrivită pentru marcarea acestui eveniment, întrucât la 27 august R. Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei.

„27 august, în acest an avem motiv suplimentar de bucurie pentru că în preajma sărbătorii a fost dată în exploatare un obiectiv al infrastructurii energetice, care va consolida foarte mult independenţa statului. Este un proiect care a fost construit pentru a spori securitatea energetică a Republicii Moldova şi de a-i consolida independenţa.

Vreau să aduc mulţumiri României, poporului român, pentru suportul masiv în implementarea acestui proiect. Gazoductul înseamnă mai multă securitate, o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze. În ultimii 10-15 ani au fost situaţii când securitatea energetică a fost sub mare risc, de aceea, acest gazoduct poate servi pe viitor ca o soluţie în situaţii dificile”, a declarat Chicu. 
Similare
RECOMANDĂRI