Ion Chicu, despre discursul ministrului Apărării privind militarii din Donbas: „Eu îl cred pe domnul Gaiciuc. A fost rupt din context, a fost interpretat”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu, despre discursul ministrului Apărării privind militarii din Donbas: „Eu îl cred pe domnul Gaiciuc. A fost rupt din context, a fost interpretat”

Premierul Ion Chicu spune că îl crede pe ministrul Apărării şi că declaraţiile acestuia despre militarii din Donbas au fost scoase din context şi interpretate.

Ion Chicu spune că nu a urmărit subiectul, însă azi, a citit declaraţia domnului Gaiciuc.

„Dumnealui a spus foarte clar în ce context a fost spus. El a zis că declară, cum am declarat tot timpul, că respectăm integritatea teritoriului Ucrainei şi respectăm legislaţia internaţională. Eu îl cred pe domnul Gaiciuc, dacă el a spus astăzi ce a spus, înseamnă că aşa corespunde. Eu am citit negru pe alb şi am discutat cu dumnealui. A fost rupt din context, a fost interpretată declaraţia dumnealui. Nu susţine el niciun separatism”, a declarat Ion Chicu în platoul TVR MOLDOVA.

Ce ţine de moţiunea de cenzură pe acest subiect, înregistrată de PPDA şi PAS, Chicu spune că este un pas politic.

„Opoziţia încearcă să-şi construiască un nou model de venire la putere, utilizând diferite instrumente.  Probabil pentru ei scopul scuză mijloacele”.

Amintim că deputaţii PAS şi PPDA au înregistrat o moţiune de cenzură împotriva ministrului Apărării, cerând iniţierea procedurii de revocare a acestuia din funcţie. 

Ceea ce i-a nemulţumit pe deputaţii PAS şi PPDA este un discurs susţinut de Victor Gaiciuc de acum 3 ani, în care spunea:

„Când des discutăm şi toţi mă întreabă de ce ne trebuie nouă armata? Că noi n-o să biruim niciodată. Dar eu aduc un singur exemplu: Donbassul. În Donbas sunt militari în jur de 10.000, practic ca şi Armata Naţionala a Moldovei, iar armata ucraineană are 168 de mii, deci spiritul şi credinţa e mai mult în luptă, dacă ostaşul crede în comandantul său, îşi iubeşte patria, atunci el cu armament nu aşa de sofisticat ca la inamic, însă el va câştiga”.

Prin discursul său, Victor Gaiciuc „nu face decât să se solidarizeze cu separatiştii şi criminalii războiului din Donbas. Oare nu are el aceeaşi părere despre separatiştii din Transnistria?”, spune deputatul Mihai Popşoi, subliniind că „un asemenea ministru este o ruşine pentru ţară”. 

Ministrul Apărării a venit cu o reacţie abia astăzi. Acesta numeşte deputaţii blocului ACUM „demagogi” şi susţine că moţiunea de cenzură împotriva sa are la bază un „pretext fals, inventat”. Gaiciuc spune că deputaţii blocului ACUM au folosit împotriva sa într-un „mod manipulator pasaje dintr-un discurs mai vechi”, pe care l-a ţinut în anul 2016, încercâd să-şi argumenteze cele spuse la tribuna Academiei de Ştiinţe.
Similare
RECOMANDĂRI