Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu, despre Arena Chişinău: „Eu nu văd acolo scheme. Nu văd încălcări”

Premierul Ion Chicu spune că nu vede nicio schemă ilegală sau nereguli în proiectul Arena Chişinău. Asta deşi fostul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, a declarat în repetate rânduri că în spatele acestui proiect ar sta scheme, referindu-se la faptul că complexul este prevăzut pe 10 hectare, iar Guvernul a oferit companiei 69 de hectare de teren, toată suprafaţa fiind gajată companiei care efectuează lucările de construcţie a Arenei.

„Ca noi să asigurăm plăţile companiei turceşti, acest complex ar trebuie să producă 590 de euro pe zi, să aibă 5000 de vizitatori pe zi. Ştiţi vreun loc de pe pământ care să aibă aşa flux de vizitatori?”, se întreba fostul ministru Brînzan.

Premierul însă, nu se arată îngrijorat de acest detaliu.

„R. Moldova are un contract semnat cu o compania respectivă. Indiferent de acţiunile pe care le vom întreprinde noi va trebui să plătim. Fie acceptăm obiectivul şi discutăm cu ei, fie nu acceptăm şi plătim daune.

Eu nu văd acolo scheme. Sunt organe care trebuie să se clarifice. Eu m-am uitat şi nu văd scheme. Acolo e scris foarte clar: care sunt obligaţiunile partenerului privat, partenerului public. În final să avem un obiectiv cultural de anvergură, care nu există în regiune. În cazul în care se depistează încălcări, organele trebuie să se clarifice. La această etapă eu nu văd aceste încălcări”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii Punctul pe AZi.
 
De asemenea, Ion Chicu a confirmat că la 1 mai se preconizează deschiderea şi lansarea oficială a Arenei Chişinău.

 
Similare
RECOMANDĂRI