Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Chicu ameninţă că îl dă în judecată pe Renato Usatîi pentru calomnie, după declaraţii ce ţin de achiziţia de viziere

Premierul Ion Chicu ameninţă că îl dă în judecată, pentru calomnie, pe Renato Usatîi. Primarul de Bălţi a declarat, într-o emisiune televizată, că guvernanţii încearcă să facă averi, pe timp de criză, procurând viziere de protecţie cu 54 de lei bucata, din China, când  puteau să le ia cu 20 de lei din România.

Renato Usatîi a declarat, la un post privat de televiziune, că a găsit o companie în România care poate produce zilnic până la 10 mii de viziere, iar costul pentru o bucată ar fi de 20 de lei şi nu 54 cât plăteşte statul pentru cele care urmează să fie aduse din China.
 
RENATO USATÎI, primarul municipiului Bălţi: „Având posibilitatea să cumprere aceste viziere la producători autohtoni de două ori mai ieftin nu o fac, dacă ei spun că nu reuşesc băieţi aceştia să le facă le dau adresa, la 400 de kilometri de Chişinău. Ce-i mai simplu să aduci 200 de mii de viziere din China sau din Bucureşti?”
 
Premierul Ion Chicu îl contrazice pe Renato Usatîi. Într-o postare pe Facebook, şeful Executivului spune că procurarea vizierelor este un proces complicat:

"Cu 3 săptămâni în urmă, Centrul de Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate a încheiat un contract de achiziţie a 200 mii de viziere. Preventiv, a fost plasat anunţul pentru oferte. A participat doar o singură companie la concurs. Preţul vizierei lavabile, inclus în contract, este de 54 de lei. Achitarea, după livrare. Până în ziua de astăzi nu s-a livrat nimic din acea partidă, pentru că tot ce expediază compania din China dispare pe drum… Respectiv, nici un bănuţ din buget nu este cheltuit din suma rezervată."
 
Mai mult, Guvernul este gata să îi plătească lui Renato Usatîi 54 de lei pentru fiecare vizieră, dacă acesta aduce 200 de mii de bucăţi în Republica Moldova, în 5 zile: 

"Am înţeles că cineva vinde Rolls Royce-ul ca să aducă viziere în ţară cu 1 euro. Guvernul este gata să-i achite 54 de lei proprietarului dacă în 5 zile livrează cantitatea prevăzută în contractul de mai sus. Dacă nu le livrează, Centrul de Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate îl va acţiona în instanţă pentru calomnie. Cel puţin!"
 
Totodată, şeful executivului a precizat că, săptămâna viitoare, autorităţile vor organiza un zbor cargo din China, pentru a aduce testele, vizierele, măştile cu respirator, precum şi alte echipamente şi consumabile procurate pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi combaterea pandemiei.
Similare
RECOMANDĂRI