Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban vrea să mute funcţionarii municipalităţii într-o clădire modernă. Unii angajaţi şi locuitori sunt de acord, alţii - nu

Măsură radicală propusă de proaspătul primar general al Chişinăului. Ion Ceban a anunţat astăzi că vrea să mute sediul Primăriei, într-o clădire modernă, în care angajaţii să nu mai aibă propriile birouri ci să muncească în spaţii deschise. În actualul sediul al Primăriei, Ceban şi-a propus să deschidă un muzeu. Pentru această idee edilul nu are bani, aşa că va merge să ceară ajutor de la agenţii economici.

„Să plecăm în open space, într-un format corporativ, cu camere de luat vederi ca oamenii să vadă cu ce ne ocupăm noi în fiecare zi”, spune primarul Chişinăului.
 
Prin urmare, sediul Primăriei urmează să fie restaurat în întregime, după care să fie transformat într-un muzeu ştiinţific pentru copii. Însă biroul primarului general şi biroul de protocol vor rămâne.

„Vom deveni şi transparenţi şi eficienţi."
 
În bugetul municipal nu sunt bani pentru această măsură. Aşa că Ion Ceban vrea ca cei aproape 300 de mii de lei cheltuiţi pentru întreţinerea anuală a sediului Primăriei să meargă la achitarea chiriei noului spaţiu al municipalităţii, iar restul banilor de ar fi nevoie îi aşteaptă, în dar, de la agenţii economici mărinimoşi.
 
„Lansăm un apel către agenţii ecnomici care sunt gata să ne ajute să trecem din clădirea primăriei în altă clădire open space”.
 
Pe mulţi dintre funcţionarii primăriei Chişinău i-a luat prin suprindere acest anunţ, dar spun că nu au altceva de făcut decât să se conformeze.
 
„Important este să rămânem să muncim, dar că va fi aici muzeu ... va mai fi încă un muzeu în Chişinău”.
 
Unii funcţionari susţin, însă, că nu vor putea munci în spaţii deschise, pentru că au nevoie de linişte.
 
„Noi elaborăm diferite acte permisive, diferite strategii...”
 
Alţi nu sunt de acord cu ideea de a tranforma Primăria în muzeu ştiinţific, iar banii pentru sediul nou să fie ceruţi de pe la societăţile comerciale.
 
„Ar fi mai raţional ca clădirea să fie expusă la vânzare”.
 
Şi locuitorii oraşului au păreri împărţite.
 
„Şi aşa nu ne ajută cu nimic, nici un ajutor nu dau. Dacă va fi muzeu o să venim să ne uităm la ei”.
 
„Dacă într-o clădire nouă e minunat, dar asta e veche se dărâmă, eu sunt pentru”.
 
Primarul Ion Ceban a mai declarat că vrea să implementeze ghişeul unic, iar activitatea Primăriei să fie digitalizată.
Similare
RECOMANDĂRI