Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban, la Punctul pe AZi: Nu e nicio problemă că în transportul public sunt mesaje cu „Ziua Victoriei”. Cineva să facă cu „Ziua Europei”

Primarul Ion Ceban nu vede nicio problemă că, în transportul public din Chişinău, au apărut mesaje de felicitare ocazionate de „Ziua Victoriei”. În cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, primarul Chişinăului a precizat că aceste mesaje nu atentează la dreptul sau opinia vreunei persoane.

Ion Ceban a precizat că este vorba de marcarea a 75 de ani de la victoria asupra fascismului.

„Nu cred că cineva contestă, începând cu tribunalul de la Nuremberg. O să facă cineva şi cu Ziua Europei, nu văd nicio proiblemă să fie făcut, din contră, l-aş încuraja, a spus Ion Ceban.

Potrivit primarului, pentru îmbunătăţirea transportului public din Chişinău este nevoie de procurarea a 100 de autobuze.

„Urmează să fie pregătit caietul de sarcini pentru lansarea licitaţiei. Dacă nu vor exista blocaje, în mod normal, primele autobuze ar putea veni la Chişinău cel mai rapid la sfîrşitul lunii august, începutul lunii aseptembrie”, a spus edilul Chişinăului.

Ion Ceban a menţiona tcă Regia Transport Electric va participa la o licitaţie în Riga, pentru achiziţionarea unor unităţi de transport casate.

„Banii pentru cumpărarea unor troleibuze uzate sunt deja planificaţi în bugetul municipalităţii. Este vorba despre troleibuze Solaris articulate, care nu arată mai rău decât ce avem noi aici”, a spus Ion Ceban.

Potrivit primarului, aceste troleibuze ar avea perioadă de exploatare de 7 ani.

„Avem credit luat pentru ansamblarea a 30 de troleibuze noi, la Chişinău şi a 5 troleibuze articulate. Dacă suntem eficienţi, până la sfârşitul anului am putea avea 100 de unităţi noi”, a spus Ion Ceban.

Primarul a precizat că, până nu va exista un confort în mijloacele de transport, nu se ia în discuţie tariful la transport.
 
Similare
RECOMANDĂRI