Ion Ceban: A existat o tentativă a PDM de a se menţine la guvernare cu orice preţ
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ion Ceban: A existat o tentativă a PDM de a se menţine la guvernare cu orice preţ

Vicepreşedintele Parlamentului Ion Ceban spune că în ultima perioadă s-au întâmplat lucruri foarte grave, inclusiv „o tentativă anticonstituţională bine pusă la punct de către cei care au uzurpat puterea în stat”. Ion Ceban spune că a existat o tentativă a Partidului Democrat de a se menţine la guvernare cu orice preţ. Declaraţiile au fost făcute la postul public de televiziune Moldova 1.

Vicepreşedintele Parlamentului spune că această tentativă a fostă făcută utilizând Poliţia, Armata şi multe alte instrumente, inclusiv oameni necăjiţi care au fost plătiţi să stea în corturi la instituţiile statului, deciziile Curţii Constituţionale. Potrivit lui, cei care au dat ordine trebuie să răspundă.

Despre manifestaţia cu corturi la instituţiile statului, Ion Ceban spune că miza Partidului Democrat prin aceste acţiuni a fost să nu lase deputaţii şi noii miniştri să intre în Guvern şi ministere. De asemenea, vicepreşedintele Parlamentului a calificat drept inadmisibile acţiunile judecătorilor Curţii Constituţionale din zilele când s-a format noua majoritate parlamentară şi consideră că aceştia trebuie să-şi prezinte demisia de onoare.

Drept priorităţi pentru perioada următoare Ion Ceban a numit deoligarhizarea statului, decapturarea instituţiilor statului. În paralel cu acestea, vor fi analizate proiectele sociale şi economice care vor fi puse în aplicare în termenii cei mai scurţi. La mijloc de an va fi revizuit şi bugetul.
Similare
RECOMANDĂRI