Interviu. Nicolai Budei, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea: Promovăm cultura basarabeană în comunitatea studenţească din Oradea
Sursa foto:radiochisinau.md Vizualizari:

Interviu. Nicolai Budei, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea: Promovăm cultura basarabeană în comunitatea studenţească din Oradea

Nicolai Budei, preşedintele Asociaţiei Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Radio Chişinău despre cum e să studiezi peste Prut şi care este rolul asociaţiilor basarabene în România.

Spuneţi-ne câteva cuvinte despre Asociaţia Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea?

Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Oradea a fost înfiinţată la data de 17.12.2020, că urmare a inactivităţii Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni din Oradea. Activitatea noastră principală este de a ajuta studenţii care îşi fac studiile în Oradea sau celor care intenţionează să-şi facă studiile în cadrul Universităţii din Oradea. Asociaţia are la momentul dar 60 de membri şi 3 departamente: Project Management, Human resources şi PR şi Marketing

Sunteţi o organizaţie non-guvernamentală de voluntariat. Cum convingeţi tinerii să se implice şi să adere la Asociaţie?

Ne este greu să atragem tinerii în rândurile noastre mai ales că suntem o asociaţie non-profit, însă reuşim să adunăm cei mai buni studenţi Basarabeni în rândurile asociaţiei noastre. Voluntarilor le oferim un mediu în care pot sa se simtă bine şi în care pot sa crească în plus, le oferim o experienţă de neuitat în anii de studenţie.

Cu ce probleme se confruntă elevii şi studenţii basarabeni şi care sunt soluţiile propusede voluntarii din Asociaţie pentru ei?

Cel mai des studenţii au nevoie de ajutor la admitere, cazare şi integrare în noul mediu studenţesc

Ne puteţi numi câteva campanii sau proiecte de succes pe care le-aţi implementat de-a lungul timpului?

Fiind o asociaţie nouă, la început de drum nu avem foarte multe proiecte implementate, însă cu ce ne putem mândri în cele 7 luni de activitate este începerea constituirii legale a asociaţiei, Campania Admitere România şi Târgul Universităţilor din România care sa desfăşurat în perioada 2-5 Iulie la Chişinău, Bălţi şi Cahul.

Cum a fost afectată activitatea Asociaţiei în  perioada pandemiei ?

Deoarece am creat asociaţia în perioada pandemiei nu am putut sa avem activităţi fizice cu voluntarii noştri de acea toate activităţile noastre au trecut on-line.

Ce proiecte noi intenţionaţi să realizaţi în  noul an academic?

Intenţionăm să realizăm o mulţime de proiecte cum ar fi seri de film, quiz-uri, Basarabean party, Hora Unirii şi alte proiecte plănuite.

Care este misiunea şi ce scopuri urmăreşte Asociaţia?

Scopul CTB Oradea este de a ajuta studenţii Basarabeni care îşi fac studiile şi cei care intenţionează să-şi continue studiile în Oradea, dar şi promovăm cultura basarabeană în comunitatea studenţească din Oradea

Sursa: RADIOCHISINAU.MD

Similare
RECOMANDĂRI