INSP: 59 de microbuze activează zilnic pe rutele de transport public, deşi nu corespund normelor tehnic
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

INSP: 59 de microbuze activează zilnic pe rutele de transport public, deşi nu corespund normelor tehnic

59 de maşini de transport public activează zilnic pe rută, chiar dacă nu corespund normelor tehnice în vigoare. Cifra este oferită de Inspectoratul Naţional de Securitate Publică al IGP, după ce în ultimele 7 zile au întreprins zeci de inspectări ale microbuzelor care activează pe rutele de transport public.

Astfel, oamenii legii au depistat maşini care sunt exploatate cu defecte tehnice ale sistemului de frânare sau ale mecanismului de direcţie, interzise prin regulile de circulaţie rutieră. Mai mult, 14 unităţi de transport nu au fost înmatriculate în modul stabilit sau nu a fost supuse reviziei tehnice.

Alţii 5 conducători auto nu aveau permis de conducere, iar 2 deţineau permis, însă pentru o altă categorie. Necuplarea centurii de siguranţă nu a lipsit din încălcările comise de şoferi. 19 conducători auto au rămas fără plăcuţele de înmatriculare până nu vor înlătura devierile de la normativele tehnice şi ecologice depistate de poliţişti.

De asemenea, 9 conducători auto au încălcat măsurile de control şi combatere a infecţiei Covid – 19 stabilite de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică.

În acest context, INSP solicită şi reaminteşte şoferilor regulile de baza întru prevenirea abaterilor RCR:

- să nu pornească mijlocul de transport din staţii cu uşile deschise;
- - să nu îmbarce călătorii peste capacitatea maximă admisă mijlocului de transport;
- să îmbarce/debarce călătorii numai în staţiile special amenajate, prevăzute în itinerarul aprobat;
- să menţină starea tehnică corespunzătoare a mijlocului de transport;
- să respecte măsurile de protecţie împotriva COVID-19.

Inspectoratul Naţional de Securitae Publică al IGP mizează pe responsabilitatea, atât a agenţilor economici, cât şi a conducătorilor auto pentru ca viaţa pasagerilor să fie în deplină siguranţă.

Similare
RECOMANDĂRI