INP aminteşte: Şoferii care au plăcuţe de înmatriculare neutre sunt obligaţi să aibă aplicat pe maşină semnul statului ”MD”
Sursa foto:INP Vizualizari:

INP aminteşte: Şoferii care au plăcuţe de înmatriculare neutre sunt obligaţi să aibă aplicat pe maşină semnul statului ”MD”

Inspectoratul Naţional de Patrulare reaminteşte că, din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului şi municipiul Bender, care dispun certificate de înmatriculare permanente şi plăcuţe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internaţional. Însă, conform Regulamentului Circulţiei Rutiere, fiecare şofer care circulă cu numere neutre pe teritoriul Republicii Moldova, sunt obligaţi să aibă aplicat pe maşină semnul distinctiv al statului „MD”.

Astfel, de la intrarea în vigoare şi până în prezent, au fost depistaţi în trafic peste 250 şoferi care nu aveau lipit semnul distinctiv al statului „MD”.

Angajaţii INP, aflându-se pe traseele naţionale la asigurarea securităţii circulaţiei rutiere, repartizează abţibilduri cu inscripţia ,,MD” şoferilor cu numere neutre de înmatriculare întâlniţi pe teritoriul Republicii Moldova. INP menţionează că abţibildurile au fost oferite de Misiunea OSCE în Moldova pentru a fi repartizate şoferilor cu numere neutre de înmatriculare cu titlu gratuit.

Menţionăm că de la data intrării în vigoare a folosirii numerelor neutre, conform legislaţiei în vigoare, conducătorii auto care circulă pe teritoriul RM cu numere neutre şi nu au semnul „MD” pe maşină, riscă amendă de la 150 până la 300 de lei, cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Similare
RECOMANDĂRI