Informaţiile actualizate privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state
Vizualizari:

Informaţiile actualizate privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a actualizat alertele de călătorie ale cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state, conform situaţiei existente în data de 27 noiembrie 2020.

Informaţiile actualizate pot fi accesate pe site-ul ministerului www.mfa.gov.md (Alerte de călătorie COVID-19) sau pe adresa directă: https://bit.ly/33oq8MC.

Alertele de călătorie includ informaţia cu privire la menţinerea sau încetarea stării de urgenţă, regulile şi restricţiile de călătorie pe cale aeriană, terestră, feroviară, excepţiile privind tranzitul, precum şi alte informaţii, cu indicarea link-ului la sursa oficială de informaţie.

Datele din tabel pot fi modificate, dacă autorităţile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste informaţii sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Potrivit MAEIE, informaţiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile şi sunt colectate din surse naţionale autorizate şi publice şi sunt publicate la secţiunea „Alerte de călătorie COVID-19”.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor Republicii Moldova aflaţi peste hotare, suplimentar la coordonatele misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, MAEIE are activat un Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau din străinătate la: +373 22 788 722. Operatorii au program de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00, ora Republicii Moldova. În afara programului cu publicul, persoanele pot expedia un mesaj prin email la: [email protected] sau pe pagina de Facebook a Centrului de Apel.

MAEIE recomandă cetăţenilor Republici Moldova care dispun de dubla cetăţenie a unui stat membru al UE, consultarea adiţională şi a datelor operative privind menţinerea sau ridicarea măsurilor restrictive pe Re-Open.
 
Similare
RECOMANDĂRI