Îndemnul unui europarlamentar al României pentru colegii din grupul PPE: „Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm"
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Îndemnul unui europarlamentar al României pentru colegii din grupul PPE: „Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm"

„Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm. Trebuie să fim implicaţi”. Cu acest îndemn a venit, europarlamentarul Siegfried Mureşan în cadrul şedinţei Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European.

Potrivit infoprut.ro, el a subliniat că victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale este foarte importantă pentru Republica Moldova, dar şi pentru Uniunea Europeană. „Maia Sandu, un candidat care face parte din familia politică a Partidului Popular European, un candidat pro-european, pro-reformă, pro-stat de drept a reuşit să câştige împotriva preşedintelui actual al Republicii Moldova, un preşedinte pro-rus, pro-Putin, pro-Kremlin. Rezultatul obţinut de Maia Sandu este unul important şi remarcabil. Este exact tipul de rezultat pe care am fi vrut să-l vedem şi în Belarus şi care a fost posibil în Republica Moldova weekendul trecut prin votul oamenilor”, a punctat Mureşan.

Totodată, europarlamentarul a subliniat că în Republica Moldova încă nu există un prim-ministru care să vrea să reformeze R. Moldova, iar Maia Sandu încă nu are nici o majoritate clară în Parlamentul de la Chişinău care să o susţină. „Dar un lucru este clar: să ai un preşedinte pro-european este o schimbare foarte mare pentru ţară şi este foarte important şi pentru Uniunea Europeană ca în vecinătatea noastră estică să fie un preşedinte care vrea să lucreze cu Uniunea Europeană şi să implementeze reforme. Acesta este motivul pentru care mesajul meu pentru colegi a fost următorul: Putem face multe pentru Republica Moldova acum, putem să ajutăm. Trebuie să fim implicaţi. Comisia Europeană şi Parlamentul European poate face mai mult şi noi, Partidul Popular European, trebuie să fim principala forţă care ajută la nivel european”, a menţionat sursa.

Mureşan a spus că luni, împreună cu David McAllister, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe, au avut o reacţie, cu un impact foarte bun în Republica Moldova.

„Împreună, Comisia pentru afaceri externe şi Delegaţia Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova, putem face multe lucruri în Parlamentul European în următoarele săptămâni şi în următoarele luni pentru a ajuta Republica Moldova. De aceea, trebuie să ajutăm, să ne implicăm, să conlucrăm cu preşedintele-ales al Republicii Moldova, care vine din familia noastră politică şi care va aduce mai multă stabilitate în Vecinătatea estică imediată a Uniunii Europene”, a subliniat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, această veste este foarte bună pentru Europa şi este o înfrângere pentru Putin.

Similare
RECOMANDĂRI