Începe perioada de admitere în licee pentru anul de studii 2018 – 2019
Sursa foto:Antena 1 Vizualizari:

Începe perioada de admitere în licee pentru anul de studii 2018 – 2019

Astăzi, 9 iulie, începe perioada de admitere în licee, pentru anul de studii 2018 – 2019. Prima etapă de admitere se va desfăşura în perioada 9-27 iulie. Liceele care nu îşi vor completa toate locurile disponibile, vor organiza al doilea tur de admitere, între 6 şi 15 august.

În cadrul primei etape (9-27 iulie), între 9-20 iulie va avea loc depunerea actelor pentru înscrierea la concurs. Între 23-24 iulie se va desfăşura concursul dosarelor, calcularea mediilor de concurs şi stabilirea listei finale a elevilor admişi. Pentru 23 iulie este programată proba de concurs în liceele cu admitere în baza probelor. Pe 26 iulie vor fi anunţate rezultatele concursului de admitere, iar pe 26 şi 27 iulie va fi prezentat raportul privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

În cadrul etapei a doua (6-15 august), între 6-8 august va fi organizată procedura de depunere a actelor pentru înscrierea la concurs. Pe 9 august se va desfăşura concursul dosarelor, calcularea mediilor de concurs şi stabilirea listei finale a elevilor admişi. Tot pe 9 august este programată proba de concurs în liceele cu admitere în baza probelor. Pe 10 august vor fi anunţate rezultatele concursului de admitere. Între 13 şi 14 august va fi prezentat raportul final privind rezultatele sesiunii de admitere în liceu.

Dosarul de participare trebuie să conţină următoarele acte: certificatul de studii gimnaziale, certificatul medical, buletinul de identitate şi patru poze.

În acest an, peste 30 de mii de elevi au absolvit clasa a IX-a, scrie IPN.
Similare
RECOMANDĂRI