Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Incendiu de proporţii în centrul Chişinăului. Clădirea Filarmonicii Naţionale a fost curpinsă de flăcări

Incendiu de proporţii azi în centrul Chişinăului. Clădirea Filarmonicii Naţionale a fost curpinsă de flăcări. Acoperişul a ars şi s-a prăbuşit. Peste 10 echipaje de pompieri au încercat timp de câteva ore să localizeze focul. Flăcările au fost extrem de puternice şi au curpins şi clădiri alăturate. Din fericire, nu sunt semnalate victime dar pagubele materiale sunt foarte mari.

Potrivit directorului instituţiei, Svetlana Bivol, în clădire se făceau lucrări de sudare a unei ţevi. Se presupune că incendiul a pornit de la scânteile aparatului de sudură. Directorul Filarmonicii a precizat că după repetiţia de dimineaţă, aproape toţi angajaţii au plecat. În sediu erau doar câteva persoane din administraţie, care au fost evacuate imediat.

„Au fost lucrări de sudare, aici, jos la parter într-o încăpere planificate. Nici nu s-a observat această scânteie, după ce am simţit fumul evident că tehnicienii noştri au sesizat pompierii şi noi cu toţi am fost evacuaţi afară, nu era lume foarte multă erau îm jur de 50 de oameni. Cu jubileul filarmonicii de 80 de ani, iată ce s-a întâmplat, cred că aşa trebuie să fie”, a spus SVETLANA BIVOL, directorul Filarmonicii Naţionale "Serghei Lunchevici", Chişinău.

„Este importanat să menţionăm că nimeni nu a avut de suferit sau cel  puţin până la această oră nu au fost raportate victime. Cauza şi circumstanţa incediului va stabilit după lichidarea acestuia. La faţa locului lucrează pompieri, salvatorii se depun toate eforturile pentru ca acest incendiu să nu obţină răspândire”, a spus LILIANA PUŞCAŞU, purtătorul de cuvânt, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Zeci de oameni au privit neputincioşi cum flăcările au mistuit clădirea filarmonicii.

La faţa locului a venit şi secretarul de stat al Ministerului Culturii, Andrei Chistol.

„Incediul practic a afectat partict tot acoperişul sala mică, sala mare. După ce va fi stins acest incediu vom face evaluarile necesare şi va trebui să acţionăm cât mai rapid, pentru că suntem în toamnă, acuş vin ploile şi va trebui să luam decizii rapide”, a spus ANDREI CHISTOL, secretar de stat, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Anul acesta Filarmonica Naţională împlineşte 80 de ani de la fondare.
Similare
RECOMANDĂRI