Încă un politician din România solicită retragerea cetăţeniei române premierului Chicu. Luni va expedia o cerere Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie
Vizualizari:

Încă un politician din România solicită retragerea cetăţeniei române premierului Chicu. Luni va expedia o cerere Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie

După Eugen Tomac, încă un deputat român consideră că premierului Ion Chicu ar trebui să îi fie retrasă cetăţenia română, după declaraţiile antiromâneşti de ieri, oferite drept răspuns la criticile europarlamentarului Siegfried Mureşan cu privire la lipsa reformelor la Chişinău. Este vorba despre Constantin Codreanu, care spune că luni va înainta o cerere în acest sens Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie.

„Ca cetăţean român şi ca parlamentar al României le solicit autorităţilor abilitate să îi retragă cetăţenia română lui Ion Chicu în conformitate cu articolul 25 al Legii 21/1991 a cetăţeniei române, alin. 1., lit a: "cetăţenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României". Declaraţia “războinică” a premierului este echivalentul unei fapte ce lezează prestigiul României. Voi trimite, luni, o cerere în acest sens Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie”, scrie Constantin Codreanu. 

Deputatul român mai spune că aceasta este „a doua palmă dată României, în ultima perioadă, după "ceremonia" organizată sub un pod la sosirea convoiului cu materiale sanitare donate de România”. 

În acelaşi timp, Constantin Codreanu ţine să menţioneze că este important ca românii din ţară să înţeleagă că poziţia exprimată de premierul Ion Chicu nu reflectă nici pe departe atitudinea majorităţii cetăţenilor Republicii Moldova, o bună parte dintre ei şi cetăţeni ai României deja.

„Încă mai sper că primul ministru Chicu va avea suficientă înţelepciune şi va prezenta scuze publice pentru acea postare denigratoare la adresa României. Deocamdată, nici măcar nu merită să intrăm în sfera speculaţiilor şi să ne gândim că această declaraţie ar avea menirea de a deplasa atenţia opiniei publice de la recentul scandal în care este vizat preşedintele Igor Dodon. Dacă tot eram la capitolul "băieţaşi şi patroni".

Închei printr-o declaraţie pe care nu am ezitat să o fac ori de câte ori a fost cazul. Sunt convins că nu sunt singurul. Vă invit pe toţi cei care simţiţi la fel să transformăm acest episod urât din relaţia Chişinău-Bucureşti în ocazia de a spune din nou: România, te iubesc!”, mai scrie Constantin Codreanu.

Citeşte şi:

Europarlamentar: După atacurile premierului Chicu la adresa României şi Uniunii Europene, răspunsul nostru trebuie să fie retragerea cetăţeniei române

Similare
RECOMANDĂRI