Încă cinci persoane au pierdut lupta cu COVID-19. Bilanţul a ajuns la 541
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Încă cinci persoane au pierdut lupta cu COVID-19. Bilanţul a ajuns la 541

COVID-19 a mai luat viaţa a cinci persoane în Republica Moldova. Astfel bilanţul deceselor a ajuns la 541.

Deces 537: Femeie de 61 ani, din raionul Ialoveni. Transferată, la data de 20 iunie,  de la Spitalul Clinic Municipal Sf. Treime la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: diabet zaharat, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă.

Deces 538: Bărbat de 67 ani, din raionul Rezina. Transferat,  la data de 23 iunie, de la Spitalul Raional Rezina, la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidităţi: sechele AVC suportat, encefalopatie discirculatorie mixtă gr. III, hipertensiune arterială, bronhopneumopatie cronică exacerbare severă

Deces 539: Femeie de 78 ani, din raionul Taraclia. Internată în stare gravă, la data de 26 iunie, la Spitalul Raional Taraclia. Comorbidităţi: hipertensiune arterială, insuficienţă cardio-vasculară.

Deces 540: Femeie de 71 ani, din mun. Chişinău. Internată la data de 17 iunie, la Spitalul Clinic Muncipal Nr. 1. Comorbidităţi: diabet zaharat, infarct miocardic vechi, cardiomiopatie mixtă, hipertensiune arterială.

Deces 541: Femeie de 55 ani, din raionul Floreşti. Internată la data de 6 iunie, la Spitalul de Psihiatrie Bălţi. Comorbidităţi: hepatită cronică, schizofrenie paranoidă, obezitate, cardiopatie dismetabolică, hipertensiune arterială.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 16357 cazuri de infecţie cu noul Coronavirus, dintre care 1217 în regiunea transnistreană.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 483 stare gravă (dintre care 30 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată), 1115 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2408 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

Alte 153 persoane s-au tratat de COVID-19. În total, 9382 persoane au fost vindecate.

Similare
RECOMANDĂRI