Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Inaugurare cu panglică roşie a unui veceu dintr-o şcoală din raionul Rîşcani. Un deputat socialist, prezent la „eveniment”

Sărbătoare mare la Hiliuţi, raionul Rîşcani. Un deputat socialist, preşedintele raionului şi primarul localităţii, au venit să dea în exploatare ...o toaletă publică proaspăt renovată. Îmbulzeala socialiştilor la uşa veceului inaugurat la şcoala din sat a provocat multă indignare, dar şi glume pe reţele sociale.

Din pozele surprinse la eveniment, se vede cum deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, preşedintele raionului Rîşcani şi primarul satului Hiliuţi se înghesuie pe o uşă îngustă ca să taie, cu mult fast, o paglică roşie, ţinută de doi copii. Într-o altă poză, înalţii oaspeţi sunt surprinşi cum poartă discuţii în toaleta prospăt renovate. Deşi nu s-a întâmplat mare lucru, delegaţia a fost întâmpinată în sat ca la hram - cu pâine şi sare. La final nu a lipsit tradiţionala poză de grup, care să păstreze pentru eternitate acesta zi istorică pentru şcoala din Hiliuţi. Cât priveşte regulile de distanţare socială pe timp de pandemie, cel mai bun exemplu, se pare, că a fost primarul. Deputatul socialist apare peste tot în imagini fără mască.
Evenimentul de la Hiliuţi a atras şi atenţia Avocatului Copilului, Maia Bănărescu. Citată de Radio Chişinău, aceasta a declarat că -  

DECLARAŢIA AVOCATULUI COPILULUI, MAIA BĂNĂRESCU: "Este revoltător, imoral şi descalificant să speculezi cu elevii pentru a obţine beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri. Copiii nu trebuie să fie văzuţi ca un paravan care dă bine la imagine şi adună like-uri sau voturi. Copiii sunt purtători de drepturi şi au demnitate umană", a precizat Maia Bănărescu.
 
Similare
RECOMANDĂRI