În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat aproape două mii de persoane
Vizualizari:

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat aproape două mii de persoane

În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au intrat aproape două mii de persoane. La frontieră au fost depistaţi şi doi suspecţi de infectare cu COVID-19 care au fost duşi direct la spital. 

Cele mai multe traversări au fost înregistrate la hotarul cu România, pe unde au intrat în ţară 897 de persoane. Alţi 642 de cetăţeni au intrat pe la frontiera cu Ucraina. La aeroportul Chisinau au venit 300 de persoane.  

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în toate punctele de trecere, persoanele au fost supuse screening-ului şi au completat fişe epidemiologice individuale.

Astfel, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 651 persoane şi completate 1 839 de fişe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate şi semnate 1 348 Declaraţii pe propria răspundere privind obligaţia achitării în termen de 72 de ore a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru anul curent.

Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei şi intrarea în ţară prin punctul de trecere Otaci, s-au înregistrat 118 cetăţeni moldoveni, repatriaţi din Federaţia Rusă. Prin punctul de trecere Sculeni a fost autorizată intrarea în Republica Moldova a 74 de conaţionali, care au revenit din Marea Britanie cu o rută charter până la Aeroportul Iaşi şi ulterior, tranzit România.  În Aeroportul Internaţional Chişinău au fost consemnate la intrarea în ţară a două rute charter din Dubai şi Londra, fiind înregistraţi 300 de pasageri moldoveni. Doi călători au prezentat stare febrilă şi conform procedurii de operare a fost anunţat serviciul de urgenţă 112, care a şi preluat persoanele. 

Ofiţerii de la Linia Verde a Poliţiei de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 102 apeluri de la cetăţeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condiţiile de traversare şi riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

 
Similare
RECOMANDĂRI