Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În timp ce părinţii nu sunt lăsaţi să se apropie de porţile şcolilor, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, sfidează din nou legea

În timp ce părinţii nu sunt lăsaţi să se apropie de porţile şcolilor, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon sfidează din nou legea. El a fost fotografiat cum s-a plimbat printr-o şcoală din raionul Drochia fără mască şi fără a păstra distanţa fizică între elelevi şi profesori. Ministrul Educaţiei a scris pe o reţea socială că un astfel de comportament venit din partea conducerii de vârf, subminează autoritatea statului.

Preşedintele Igor Dodon a postat pe pagina sa socială mai multe imagini în care apare fără mască la gimnaziul "Viorel Cantemir" din satul Sofia, raionul Drochia. Dodon a intrat în şcoală chiar dacă la intrare scria că accesul persoanelor străine este strict interzis, aşa cum cere legea. Preşedintele a vorbit cu profesorii, fără a avea mască şi fără a respecta distanţa fizică. Imaginile, care au scandalizat opinia publică, au dispărut la scurt timp după postare. 

Astăzi, tot pe o reţea socială, ministrul Educaţiei se arată indignat de acţiunile conducerii de stat, fără a se referi exact la cineva. 

REACŢIA MINISTRULUI EDUCAŢIEI, IGOR ŞAROV: "Dubla măsură, practicată de unii reprezentanţi ai autorităţilor puterii din Republica Moldova, ştirbeşte principiile unui stat democratic. Şi atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetăţenii ai statului, exceptându-i pe alţii? Răspunsul societăţii civice ar trebui sa fie dur: Stimaţi reprezentanţi ai autorităţilor, nu confundaţi propria persoană cu instituţia pe care o reprezentaţi! Iar plasarea samavolnică de-asupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei ţări." 

Preşedintele ţării, Igor Dodon a fost surprins de nenumărate ori cum încalcă măsurile epidemiologice, dar niciodată nu a fost sancţionat. Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. 
Similare
RECOMANDĂRI