În Republica Moldova se va marca Ziua Naţională a Alimentaţiei. Proiectul va ajunge în Parlament
Sursa foto:parlament.md Vizualizari:

În Republica Moldova se va marca Ziua Naţională a Alimentaţiei. Proiectul va ajunge în Parlament

Parlamentul ar urma să instituie sărbătoarea Ziua Naţională a Alimentaţiei. Comisia mediu şi dezvoltare regională a avizat, în şedinţa de astăzi, proiectul de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în Republica Moldova. 

Ziua Naţională a Alimentaţiei ar urma să fie sărbătorită în Republica Moldova anual, pe data de 16 octombrie.

Autorii iniţiativei legislative sunt deputaţii din Comisia agricultură şi industrie alimentară. Potrivit lor, instituirea acestei zile de sărbătoare va contribui la creşterea gradului de conştientizare publică asupra necesităţii investiţiilor în agricultură, promovarea principiilor de agricultură sănătoasă, care conduc la o alimentaţie sănătoasă.

”Anual, pe glob, se aruncă în jur de 88 de milioane de tone de produse alimentare. La diminuarea considerabilă a efectelor negative produse de risipa alimentară atât asupra economiei, cât şi asupra mediului, pot contribui toţi cei implicaţi în viaţa unui produs – de la producător la consumator”, menţionează autorii iniţiativei legislative în nota informativă a proiectului. 

Ziua mondială a Alimentaţiei se sărbătoreşte în întreaga lume din 1981. În prezent, peste 150 de ţări marchează sărbătoarea. Adunarea Generală a ONU a solicitat guvernelor şi organizaţiilor internaţionale să marcheze această sărbătoare în scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial şi consolidarea solidarităţii în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei.

Proiectul urmează a fi votat de Parlament. 

Similare
RECOMANDĂRI