Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova s-a desfăşurat prima ediţie a campaniei "Săptămâna Memoriei" iniţiată de Partidul Unităţii Naţionale

În Republica Moldova s-a desfăşurat prima ediţie a campaniei "Săptămâna Memoriei" iniţiată de Partidul Unităţii Naţionale. În perioada 28 iunie – 6 iulie, reprezentanţi ai partidului au mers în 15 localităţi pentru a comemora mai multe evenimente istorice, printre care ocuparea Basarabiei din 28 iunie 1940 şi deportările staliniste din vara anului 1941.

OCTAVIAN ŢÎCU, lider PUN, istoric: "Am avut 8 zile absolut inedite care ne încurajează foarte mult să insistăm pe acest aspect legat de cultura noastră istorică care este fundamentul principal al culturii politice pe care o avem in Republica Moldova. Am avut un spectru variat de comemorări şi evenimente. În primul rând, este vorba despre cele 5 cimitire ale eroilor români căzuţi în operaţiunea de eliberare a Basarabiei din 22 iunie-26 iulie 1941".

În cadrul campaniei au fost organizate câteva concursuri în urma cărora au fost desemnaţi 6 premianţi. Partidul Unităţii Naţionale lansează de mâine o nouă campanie de informare. 

OCTAVIAN ŢÎCU, lider PUN, istoric: "De mâine vom descinde în Republica Moldova în alte localităţi cu campania ce înseamnă unirea cu România vom fi mâine în comuna Ciorescu iar duminica la Ungheni şi Zagarancea". 
Similare
RECOMANDĂRI