Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În Republica Moldova există cel puţin şase cazuri suspecte de coronavirus. Pacienţii sunt izolaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”

Există cel puţin şase cazuri suspecte de coronavirus în Republica Moldova. Toţi pacienţii sunt izolaţi şi se află la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”. Acestora li s-a făcut testul şi urmează ca în seara acestei zile să ajungă rezultatele de laborator. Informaţia a fost confirmată pentru TVR Moldova de Sergiu Vasiliţa, directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

UPDATE: Coronavirus, teste negative: Suspiciunile în privinţa celor 7 persoane, inclusiv femeia de la Străşeni, nu s-au adeverit

Pacienţii primesc tratament simptomatic. Starea lor este stabilă, de gravitate medie.

Un alt caz suspect, dar încă neconfirmat, este cel al unei femei de 46 de ani din satul Micleuşeni, raionul Străşeni, revenită recent din Italia.

Femeia s-a prezentat zilele trecute la medici cu febră la medici, dar astăzi temperatura corpului nu mai este ridicată. Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” spune că şi în cazul ei s-a făcut testul de depistare a virsului COVID-19, chiar dacă iniţial s-a stabilit că e vorba de o simplă răceală.

Totuşi, femeia rămâne internată şi izolată. Ea primeşte tratamentul simptomatic.

Potrivit lui Vasiliţa, la Spitalul de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” creşte numărul de adresări ale persoanelor care ar avea simptome asemănătoare cu cele ale coronaviruslui.

Până în dimineaţa acestei zile s-au făcut patru teste de depistarea a coronavirusului şi toate au fost negative.

Astăzi urmează să ajungă şi rezultatele la alte 6 analize făcute la pacienţi. Precizăm că până la această oră nu a fost confirmat nici un caz de contaminare în Republica Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI