Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În R. Moldova vor fi aduse încă o mie de teste pentru depistarea coronavirusului

Temutul coronavirus nu a ajuns în Republica Moldova. Cele şapte persoane suspecte de infectare cu virusul COVID-19 nu au această boală. Testele de laborator au arătat că suferă doar de viroze sau gripe. Totuşi, acestea rămân izolate pentru următoarele 14 zile. Între timp, ministrul Sănătăţii a anunţat că vor mai fi aduse în ţară încă o mie de teste pentru depistarea coronavirusului.

Ieri în Republica Moldova erau şapte suspecţi de infectare cu COVID 19. Şase dintre ei au revenit din Italia, iar unul din Coreea de Sud. Probele de laborator au arătat că nu sufera de această boală. Trei dintre pacienţi sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Toma Ciorbă" din Chişinău.
 
Şi femeia de 46 de ani din satul Micleşeni, raionul Străşeni, rămâne internată la Spitalul Raional. Celelalte persoane care au scăpat de suspiciunea privind infecţia cu COVID 19 se află la domicilii, monitorizate de medici. În cazul în care la oricare dintre ele vor apărea simptomele îmbolnăvirii, atunci vor fi făcute încă o dată testele. Rezultatele laboratorului ANSP pot fi gata şi în două ore, în funcţie de volumul de lucru, spun specialiştii de acolo.

 Astăzi managerii instituţiilor medicale din ţară şi medicii infecţionişti vor fi convocaţi într-o şedinţă, pentru a se stabili proceduri clare în cazul suspecţilor de coronavirus.
 
Toţi cei care intră în Republica Molodva sunt monitorizaţi de specialişti. Responsabilii de la Poliţia de Fromntieră spun că, în ultimele 24 de ore, au scanat termic 2.700 de persoane care au revenit din zonele în care noul coronavirus face ravagii. Toţi călătorii completează fişe epidemiologice şi până acum nimeni nu a prezentat simptome de infectare. Doar în ultima zi, 275 de persoane au venit pe cale aeriană din Italia, cei mai mulţi din oraşele Milano şi Roma.
 
Similare
RECOMANDĂRI