În prima jumătate a anului 2021 vor începe lucrările de construcţie a apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

În prima jumătate a anului 2021 vor începe lucrările de construcţie a apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi

În prima jumătate a anului 2021, vor demara lucrările de construcţie a apeductului magistral Chişinău-Străşeni-Călăraşi. Lucrările se vor desfăşura în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanţat de Republica Federală Germania prin intermediul KfW, anunţă Ministerul Agriculturii.

În acest context, astăzi, a fost organizată o şedinţă de lucru, în format on-line, la care au participat reprezentanţii KfW responsabili de proiectele în derulare din ţara noastră şi Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Dorin ANDROS.

Conform agendei şedinţei, s-a discutat despre implementarea eficientă a proiectului prin asigurarea contribuţie Guvernului Republicii Moldova în valoare de 10% din suma proiectului şi promovarea Acordului adiţional pentru oferirea din partea a KfW a alte 10 mln de euro.

Totodată, părţile au discutat despre iniţierea procesului de identificare a noi priorităţi de finanţare pentru Republica Moldova.  

Construcţia magistralei Chişinău- Străşeni- Călăraşi pe o lungime de circa 53 de km, constituie prima etapă a proiectului, iar următoarele etape prevăd conectarea satelor din raionale Străşeni şi Călăraşi la apeductul magistral, sursa căruia este Staţia de Tratare a apei din mun. Chişinău, care va asigura calitativ şi cantitativ circa 170 000 persoane din raioanele nominalizate.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 25 mln de euro, perioada de implementare fiind 2019 – 2023.  

Similare
RECOMANDĂRI