Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În luna martie se va împlini un an de când conematografele nu au mai primit spectatori. Acestea rămân închise în continuare

Comisia Naţională Extraordinară în Sănătate Publică menţine închise cinematografele din Republica Moldova, iar în luna martie se va împlini un an de când nu au mai primit spectatori. În această perioadă, administratorii au înregsitrat doar pierderi.

Administratorii cinematografilor spun că au cheltuieli enorme şi nu pot plăti salarii angajaţilor, care sunt nevoiţi să-şi caute alt loc de muncă.

„Nu avem angajaţi, toţi sunt pe cont propriu. Nu putem achita salarii pentru că nu sunt venituri cu părere de rău. Până în toamnă am achitat 50 %, dar resursele financiare s-au epuizat. Acum este paza care păzeşte şi administraţia care tot lucrează pe cont propriu”, a spus SERGIU COCEA, director cinematograf.

Sergiu Cocea e nemulţumit de restricţiile autorităţilor, care menţin închise cinematografele.

„Am scris mai multe demersuri din vară, fiecare lună scrim demersuri şi până la urmă nu primim răspuns de ce nu ne deschid. Care e diferenţa dintre teatre, concerte şi alte manifestaţii nu este până la sfârşit argumentată de către Comisia Naţională. Diferenţa numai între content mai ales că la teatre este mare risc că sunt actorii pe scenă”, a spus Sergiu Cocea.


Directorul acestui cinematograf spune că aici sunt 920 de locuri şi ar fi de acord să lucreze la capacitatea de 50 la suta dintre spectatorii care pot să încapă în sală. El e sigur că şi în cinematografe pot fi luate măsurile sanitare necesare.

„25 % într-o sală de 200 de locuri sunt 50 de oameni. Intraţi într-un magazin şi vedeţi o mie. Diferenţa este colosală, intraţi în troilebuz şi vedeţi 200 de oameni. La metrajul care îl avem noi distanţa socială, putem să o menţinem tot timpul”, a spus Sergiu Cocea.

Administratorul nu crede că autorităţile vor redeschide cinematografele în viitorul apropiat.

Am încercat să aflăm motivele pentru care cinemaografele mai rămân închise. Însă secretarul de Stat al Ministerul Sănătăţii, Tatiana Zatîc ne-a recomandat să luăm legătura cu responsabilii de la Agenţia Naţională în Sănătate Publică. Aceştia nu ne-au răspuns astăzi la telefon pentru a oferi informaţii.
Similare
RECOMANDĂRI