În curţile blocurilor locative din Chişinău vor apărea noi terenuri de joacă, de fitness şi terenuri sportive 
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În curţile blocurilor locative din Chişinău vor apărea noi terenuri de joacă, de fitness şi terenuri sportive 

În curţile blocurilor locative din capitală urmează să fie amenajate în jur de 100 de terenuri de joacă, 35 de terenuri de fitness, dar şi şapte terenuri sportive. Anunţul a fost făcut de către şeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, Ion Burdiumov, la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

Potrivit şefului DGLCA, pentru primul program, care prevede amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, sunt planificaţi circa 200 de milioane de lei din bugetul municipal. Procedura de achiziţii publice a fost lansată deja, iar licitaţia urmează să aibă loc la sfârşitul săptămânii. Lucrările de amenajare a terenurilor urmează să se finalizeze până la sfârşitul anului.

De asemenea, pentru anul 2018 este planificată amenajarea a 35 de terenuri de fitness, iar în acest sens este prevăzut un buget de şase milioane de lei. Licitaţia pentru acest proiect urmează să fie anunţată mai târziu. Un alt program prevede amenajarea a şapte terenuri sportive în curţile blocurilor. Pentru aceste lucrări este planificată suma de cinci milioane de lei. Licitaţia va avea loc pe 19 iunie. „Vom monitoriza ca lucrările să fie executate calitativ şi în termen”, a notat Ion Burdiumov.

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a solicitat Direcţiei ca lista cu adresele unde urmează să fie amenajate terenurile să fie făcută publică. Edilul a îndemnat cetăţenii să monitorizeze executarea lucrărilor şi să semnaleze eventuale nereguli.

Similare
RECOMANDĂRI