Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

În ciuda declaraţiilor, toţi miniştrii cabinetului Chicu şi-au făcut testele pentru coronavirus într-un laborator privat

Testele pentru coronavirus, făcute în laboratoarele private, nu sunt veridice! A fost mesajul transmis de autorităţi populaţiei, cu ceva timp în urmă. Între timp, lucrurile s-au schimbat radical, se pare, după ce metodele a două laboratoare din ţară au fost avizate de ministerul Sănătăţii. De altfel, astăzi, toţi miniştrii au mers şi s-au testat pentru COVID-19 la un astfel de laborator.

Vom şti dacă toţi membrii guvernului sunt sănătoşi sau nu în seara acestei zile. Din clipă în clipă ar trebui să fie anunţate rezultatele. Anunţul a fost făcut de consilierul premierului, Vitalie Dragancea, pentru unimedia.info.

S-a menţionat că mai marii statului şi-au făcut testele la laboratorul privat şi nu la cel de la ANSP, tocmai pentru a nu aglomera angajaţii de acolo, în condiţiile în care zilnic sunt efectuate, în medie, câte 150 de teste.

S-a testat pentru Covid-19 şi ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu. Situaţia devine chiar curioasă dacă e să ţinem cont de faptul că, anterior, oficialul spunea că s-au depistat erori în analizele făcute acolo. Dar, haideţi să urmărim declaraţiile după care revenim la subiect.
 
„Am avut referite 2 cazuri care erau contaminate cu covid19 depistate la laboratorul privat. Ca rezulat al verificarii, testele au fost negative, vorbim de teste realizate în laboratorul Agenţiei Naţionale de Sănătate Publică vorbim de un laborator care este acreditat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi se lucrează aici cu acele teste aprobate de OMS. Am menţionat că îmi pare foarte rău că unele laboratoare sau clinici private în situaţia respectiva au găsit aşa să-i spun "găselniţă" de a profita pe seama sănătăţii oamenilor”, a spus Viorica Dumbrăveanu pe 19 martie.
 
Şi se pare că situaţia s-a schimbat radical, altfel nu ne explicăm cum se face că miniştrii au mers tocmai acolo pentru teste.

Important de menţionat este că nu s-a luat nici un ban din bugetul statului pentru aceste analize. Fiecare ministru şi-a achitat testul, care costă circa 700 de lei.

Până acum, nici un ministru nu ar prezinta simptome specifice coronavirusului şi aceasta este doar o măsură de precauţie.

De altfel, Covid-19 nu ţine cont de funcţii. În alte state, chiar preşedinţi de ţară, premieri şi miniştri s-au infectat de noul tip de coronavirus. Aici am putea menţiona cazul premierului britanic Boris Johnson sau al preşedintelui Braziliei.
Similare
RECOMANDĂRI